Коли ти бачиш вибух літака свого колеги — це шок

Коли ти бачиш вибух свого колеги — це шок

Українські пілоти благають про F-16, адже боронячи Україну на старих радянських літаках, зазнають великих втрат від російських літаків, що мають перевагу у повітрі.

Стаття з інтерв'ю українських військових пілотів, публікує CNN.

«Ми втрачаємо багато літаків через ці перехоплювачі, — каже пілот Су-25 Олексій, який носить позивний «Пумба». Він дуже добре знає, з якою важкою битвою стикаються він і його колеги, оскільки він втратив багатьох своїх товаришів після початку повномасштабного вторгнення Росії півтора року тому.

«Я втратив командира [ескадрильї] та свого супутнього в бою», — каже «Пумба». «Вони обидва герої України».

«Коли ти бачиш вибух свого колеги перед очима, в реальному часі — це шок», — каже він, пояснюючи, що на цьому боротьба не закінчується.

«Найбільша битва — це битва з самим собою, тому що ти маєш знайти якусь силу, якусь силу у своїй душі, своєму духу: як тобі вдасться знову полетіти».

Попри психічне напруження, «Пумба» є одним із кількох десятків пілотів українських Повітряних Сил, які все ще літають, кидаючи виклик російським загарбникам. Оскільки Україна зараз перебуває в наступі, роль таких льотчиків штурмової авіації, як він, потрібна як ніколи.

«Основне призначення цього літака [Су-25] — підтримка наших сухопутних сил на фронті», — пояснює він. «Сьогодні це наша головна місія».

Обмежені у своїй кількості та радіусі дії, вони все ще надають цінну підтримку з повітря.

Однією з головних проблем, з якою зіткнулися наземні сили на початку контрнаступу, є стримування російської авіації. Росія все ще зберігає перевагу в повітрі, що ускладнює просування сухопутних військ.

«Коли ми завершуємо місію, наші хлопці на землі надсилають нам повідомлення з вдячністю», — каже «Пумба». «Я думаю, що ми також підвищуємо моральний дух наших сухопутних сил».

«Їхня авіація працює хвилеподібно, як це було у В’єтнамі, Афганістані», — розповідає заступник командира одного з підрозділів 128-ї окремої бригади територіальної оборони. «Безперервно, цілий день, вони працюють або на вертольотах, або на літаках», — сказав командир, який носить позивний «Спас». «Загалом авіаційної підтримки дуже бракує». Тим не менш, Спас додав, що наземні сили все одно просуваються.

Загалом Україна отримала 45 Су-25 і Міг-29 від НАТО та союзників у Європі — але це не просто гра в цифри. Пілот Міг-29 із позивним «Джус» визнає труднощі, з якими стикаються українські ВПС, і каже, що західні країни можуть допомогти, надавши Україні бажані F-16.

«Наш контрнаступ міг би бути набагато ефективнішим і набагато безпечнішим для наших хлопців на землі [якби у нас були F-16]», — каже Джус. «Я вважаю, що це може змінити правила контрнаступу та всієї війни, тому що F-16 здатний виконувати багато важливої роботи для наших сил, для нашого опору».

Як і «Пумба», «Джус» також боїться російської протиповітряної оборони та Су-35, але каже, що Україна змогла знизити їхню ефективність, застосувавши нову тактику.

«Ми намагаємося маневрувати, щоб уникати їх, і визначаємо вікна для ураження цілей, коли ризики найменші, і насправді це працює», — пояснює він. «Але це не гарантує нашої безпеки, тому що Росія також намагається цьому навчитися, і вони також змінюють свою тактику».

Навіть із західними ракетами ефективність не є 100%, поки українські пілоти продовжують використовувати старі літаки.

F-16 сумісний з більшістю озброєнь НАТО, які вже постачаються в Україну. Попри те, що вперше було запущено у виробництво у 1980-х роках, він пройшов кілька модернізацій, що зробило його більш досконалим і універсальним, ніж будь-який реактивний літак, який зараз має у своєму флоті Україна, і запеклим конкурентом для більшості російських літаків.

«Джус» каже, що Україні потрібна принаймні одна ескадрилья з 12-20 реактивних літаків, щоб вирівняти умови гри, але для реального впливу на поле бою знадобиться набагато більше.

«Щоб досягти успіху в усіх наших завданнях, для операцій на передовій і для мирних операцій у регіоні, нам потрібні три-чотири такі ескадрильї», — каже він. «На майбутнє, на довгострокову перспективу, нам потрібно навіть більше, я вважаю, що понад 100».

Але поки Росія зберігає технологічну перевагу в повітрі, пілотам буде дуже важко витіснити московських загарбників з українського неба.

«Наразі ми нічого не можемо зробити. Ми взагалі не можемо боротися з ними нашими ракетами, нашими радарами, — каже Джус. — F-16 точно допоможе в цьому».